Pentru ca ne-am specializat pe nisa HORECA, ne-am orientat exclusiv spre mobilier care sa reziste la uz frecvent si sa treaca testul timpului, pentru ca orice hotel, restaurant, cafenea, bar sau pub isi propune sa aiba un flux constant si intens de clienti. Totusi, chiar daca rezistenta structurala va trece cu siguranta testul timpului, ne-am gandit sa va vorbim despre cateva trucuri la indemana pentru a improspata latura estetica, adica acele mici zgarieturi care apar, inevitabil, pe suprafetele de lemn. Fireste, sfaturile sunt perfect aplicabile si acasa si in localuri, daca va doriti sa fiti mereu impecabili.

Un truc surprinzator si foarte la indemana pentru a scapa de zgarieturi este folosirea unei… Nuci :). Tot ce trebuie sa faceti este sa scoateti miezul din coaja, sa „lustruiti” zgarietura cu miezul de nuca, iar apoi, dupa ce asteptati cateva minute pana cand uleiurile naturale ale nucii coloreaza imperfectiunea, nu mai aveti de facut nimic altceva decat sa stergeti suprafata cu o carpa moale.

Alt „ingredient-minune” pentru a indeplini cu succes aceasta sarcina este – surpriza! – zatul de la cafea. Iar procesul este la fel de lipsit de efort, pentru ca nu presupune nimic mai mult decat sa aplicati zatul cu un betisor cu vata peste zgarietura si sa asteptati 5-10 minute pentru „re-pigmentare”, iar la final, la fel, stergeti suprafata cu o carpa moale. Totusi, trebuie spus ca aceasta procedura este mai potrivita pentru mobilierul mai inchis la culoare, pentru ca pigmentul din zat este mai intens decat cel din uleiurile din nuci.

Apoi, pentru semnele aparute prin compresie, puteti folosi cu succes fierul de calcat, mai ales daca vorbim despre mobilier nelacuit (tehnica poate functiona la fel de bine si pentru mobilierul lacuit, doar ca depinde foarte mult de tipul de lac folosit, asa ca va recomandam sa testati in prealabil pe o portiune mica si ascunsa). Tehnica este foarte, foarte simpla – umeziti zona, acoperiti-o cu o carpa sau cu un servetel de hartie impaturit in cateva straturi si apoi neteziti cu fierul de calcat. Este bine sa tineti cont de faptul ca aceasta tehnica functioneaza cel mai bine atunci cand imperfectiunile sunt relativ noi.

Si nu in ultimul rand, mai ales pentru zgarieturile foarte fine, functioneaza de minune simpla lustruire cu o solutie de curatare pentru mobilier cu pigment.

Speram sa va fie de folos sfaturile noastre si nu ezitati sa ne lasati in comentarii alte trucuri similare, daca stiti ceva in plus.

Articole similare