Se simte din ce in ce mai tare izul de vacanta, asa ca probabil ati inceput deja sa visati la concediu, ba poate chiar ati inceput sa planificati serios anumite aspecte. Din fericire, astazi, pentru ca traim in era tehnologiei, planificarea e mai simpla si poate chiar mai sigura. Este mai simpla pentru ca putem rezerva (aproape) totul online si mai sigura pentru ca nu mai trebuie sa credem pe cuvant ce ne spune o brosura sau o prezentare despre un anumit hotel sau restaurant, ci putem vedea cu ochii nostri cum stau lucrurile (macar intr-o anumita masura).

Ei bine, una dintre cele mai utile unelte pentru a va planifica sejururile si pentru a va minimaliza riscul de a avea mari surprize neplacute odata ajunsi la destinatie este TripAdvisor. Fie ca va folositi de site-ul lor sau de aplicatia mobila, informatiile de acolo sunt foarte pretioase, pentru ca evaluarile sunt facute de oameni care chiar au fost in acele locuri si chiar au experimentat la prima mana calitatea serviciilor. Si pentru ca este o referinta atat de populara cam peste tot in lume, numarul mare de evaluari care se tot cumuleaza pentru fiecare hotel, restaurant, cafenea, obiectiv turistic etc. tinde sa reflecte, in mare, situatia reala „din teren”.

Iar daca inca sunteti in stadiul de vis sau plan incipient, ne-am folosit de informatiile celor de la TripAdvisor pentru a aduna numele celor mai bune hoteluri din lume in 2015.

Astfel, cel mai bun hotel din lume este, conform evaluarilor celor care au fost acolo, Gili Lankanfushi din Maldive. S-ar putea sa va surprinda asta, dar 993 dintre cei 1055 de turisti care au stat acolo au considerat ca sejurul lor a fost excelent si i-au oferit note maxime pentru: locatie, calitatea somnului, camere, servicii, valoare si curatenie. Lui ii urmeaza: Nayara Hotel, Spa&Gardens, din Costa Rica; Shinta Mani Club Siem Reap din Cambodgia; Four Seasons Hotel Gresham Palace din Ungaria; Belmond Palacio Nazarenas din Peru. Topul complet al celor mai bune 25 de hoteluri din lume il gasiti aici.

Cel mai romantic hotel din lume este un complex de vile din Provincia Surat Thani – The Place Luxury Boutique Villas, cu 585 de evaluri maxime din totalul de 591. Urmatoarele patru clasate sunt: Riad Noir d’Ivoire din Maroc; 2Inn1 Kensington din Africa de Sud; The Old Rectory Hotel din Marea Britanie; Akademie Street Boutique Hotel and Guesthouse din Africa de Sud. Topul complet al celor mai romantice 25 de hoteluri din lume il gasiti aici.

Topul hotelurilor cu cele mai bune servicii din lume probabil ca ar trebui sa fie acela care sa prezinte interes maxim pentru prietenii nostri din domeniul HORECA, pentru ca serviciile de calitate sunt esentiale pentru nisa ospitalitatii. Interesant, dar pe primul loc il gasim din nou pe The Place Luxury Boutique Villas, cel votat ca fiind si cel mai romantic (ba, chiar si fruntasul clasamentului celor mai bune hoteluri mici din lume). Lui ii urmeaza: Riad Keirredine din Maroc; Hotel Residence Agnes din Cehia; Lawton Court Hotel din Marea Britanie; Hamanasi Adventure and Dive Resort din Belize. Topul complet al celor 25 de hoteluri din lume cu cele mai bune servicii il gasiti aici.

Iar daca planuiti sa va faceti concediul mai aproape de casa, aflati ca cele mai bune 10 hoteluri din Romania sunt (tot conform utilizatorilor platformei TripAdvisor): Epoque Hotel din Bucuresti; Kronwell Hotel din Brasov; DoubleTree by Hilton Hotel Oradea; Hotel Cismigiu din Bucuresti; K+K Hotel Elisabeta din Bucuresti; Ramada Oradea; Hotel Privo din Targu-Mures; Premier Palace Hotel&Spa din Bucuresti; Hotel Central Park din Sighisoara; Hotel International Iasi. Topul complet al celor mai bune 25 de hoteluri din Romania il gasiti aici si ne mandrim ca piese Chairry mobileaza frumos unele dintre hotelurile din acea lista.

Articole similare