Tineti minte ca v-am povestit de curand despre cele mai bune hoteluri din lume? Astazi ne-am gandit sa mai profitam o data de informatiile puse la dispozitie de platforma TripAdvisor si sa va scriem si despre cele mai bune restaurante din lume.

Sigur, totul e subiectiv cand vine vorba despre gusturi, dar va reamintim ca TripAdvisor pune cap la cap evaluarile a milioane de utilizatori care chiar au testat serviciile hotelurilor si restaurantelor carora le dau note. Asadar, atunci cand sute de indivizi din intreaga lume spun ca au avut parte de o experienta extraordinara cu un restaurant, parca ar fi suficient de multe pareri incat sa le dam crezare.

De pilda, restaurantul aflat pe locul al cincilea la nivel mondial in preferintele celor care folosesc TripAdvisor este Alinea din Chicago (probabil nu e de mirare ca, raportat strict la Chicago, acesta ocupa primul loc in top). Mai bine de 500 de oameni par sa confirme ca misiunea celor de la Alinea – de a „re-gandi ceea ce poate sa fie un restaurant” – este indeplinita cu mare succes.

Pe locul al patrulea descoperim The French Cafe, un restaurant din Auckland, Noua Zeelanda, care promite o „experienta culinara cu adevarat sofisticata”, iar aproape 500 de evaluari cu nota maxima sustin ca aceasta afacere condusa de un cuplu isi tine promisiunea pe deplin.

Sincer, ne-ar fi surprins teribil sa nu gasim pe primele pozitii din top un restaurant frantuzesc, asa ca ne-am linistit odata ce am facut cunostinta cu ocupantul locului al treilea – Maison Lameloise. Hotelul si restaurantul din Chagny, Franta, are o traditie de aproape 100 de ani, iar preparatele duse aproape la rang de arta au castigat nu doar aprecierea clientilor, ci si trei stele in Ghidul Michelin.

Pe locul al doilea se claseaza un restaurant din Cambridge, Marea Britanie, si aproape 600 de oameni au apreciat Midsummer House ca fiind o experienta desavarsita. Daniel Clifford, omul din spatele restaurantului, sustine ca localul sau „se simte mai degraba ca acasa”, iar pentru aceasta senzatie ramane fidel motto-ului: „Tot ceea ce facem este pentru a face din Midsummer House un loc in care lumea sa se simta bine.”

S-ar putea sa va surprinda asta, dar primul loc este ocupat de un restaurant spaniol – El Celler de Can Roca. Condus de trei frați pasionați de gastronomie, localul din Girona, Spania, a cucerit absolut aproape 1.000 de oameni din toata lumea. Cu un concept aparte si multa pasiune, fratii Roca au reusit sa transforme o afacere de familie intr-un restaurant onorat cu trei stele in Ghidul Michelin.

Asadar, daca va doriti vreodata o experienta culinara cu adevarat deosebita, poate chiar in concediul din aceasta vara, acum stiti exact unde ati putea merge.

Articole similare