Fiecare spațiu are un specific la său și își construiește personalitatea cu fiecare element pe care îl înglobează. Și adesea canapelele sunt elemente centrale, așa că ne-am gândit să scriem despre stilurile cele mai populare.

Canapelele în stil victorian sunt caracterizate de cadrul de lemn (adesea bogat ornamentat) și tapițerii elegante. Au un aer distins și o eleganță aparte a trecutului, așa că sunt potrivite doar pentru spațiile sofisticate.

canapea stil victorian

Și dacă tot veni vorba despre spațiile sofisticate, un alt tip de canapea care le-ar putea completa de minune este divanul. Fără spătar sau cu spătar incomplet, are cu siguranță o vibrație aparte pe care probabil că mulți o asociem cu luxul.

divan

Totuși, dacă aveți nevoie de o notă elegantă, dar fără să epatați, puteți opta oricând pentru o canapea contemporană, mai ales pentru că o gamă bogată de stiluri se contopesc în acest concept, pornind adesea de la o bază tradițională, dar într-o formă ceva mai suplă și cu adaos de linii curbate.

canapea contemporana

Frecvent o sub-categorie a canapelelor contemporane, dar nu neapărat limitate la acest tip de design, sunt așa-numitele ”loveseats”. Acestea sunt ideale pentru spațiile mici sau pentru cele care își doresc o notă de intimitate, iar asta pentru că sunt canapele mici, cu unul sau două locuri.

loveseat

Firește, din ce în ce mai multe spații tind spre un stil modern, nonconformist, așa că au nevoie de canapele pe măsură. O opțiune mai ”cuminte”, dar la îndemână sunt canapelele minimaliste, cu cadru metalic.

canapea cadru metalic

Dar pentru cei care își doresc cu adevărat să iasă în evidență, există și modele de-a dreptul futuriste.

canapea moderna

Iar pentru cei care vor ceva între contemporan și modern și își doresc în același timp flexibilitate, o alegere excelentă sunt canapelele modulare.

canapea modulara

În final nu se poate spune neapărat că o canapea în sine poate fi o alegere proastă, dar trebuie să aveți grijă ca toate piesele de mobilier și accesoriile să se armonizeze într-o linie stilistică unitară. Apropo, ați citit articolul nostru despre principiile de bază din designul interior?

Articole similare