Incheiem curand prima luna a lui 2015, asa ca ar trebui sa ne incheiem de-a binelea si socotelile cu 2014 si sa privim inainte cu determinare. In fond, se anunta un an interesant, inclusiv in lumea designului interior. S-ar parea ca 2015 va fi, mai presus decat orice altceva, anul combinatiilor indraznete.

Sa incepem cu ce stiam deja – aspectul cromatic. V-am scris si noi ca Marsala a fost aleasa de Institutul Pantone ca fiind culoarea anului 2015 si s-ar parea ca se va combina de minune cu nuante calme de albastru (Scuba Blue, Classic Blue si Dusk Blue), turcoaz, verde natural si proaspat (Lucite Green, Treetop si Woodbine), tonuri de gri echilibrat (Glacier Gray si Titanium) si, fireste, va arata minunat si alaturi de cateva culori tari: lavanda, portocaliu (Tangerine) si un strop de roz (Strawberry Ice).

Insa cromatica e doar o parte a ecuatiei complicate, asa ca trecem imediat si la materiale. Primul care pare sa se remarce este marmura si isi va gasi locul si in piese de mobilier, si in decoratiuni, ba chiar si in corpurile de iluminat. Metalele sunt si ele printre favoritele lui 2015 si veti observa inclusiv combinatii intre metale “reci” (argintul, de exemplu) si “calde” (de pilda – cupru).

De fapt, acest an va va invita sa faceti combinatii de tot felul, fie ca vorbim despre re-interpretarea unor aspecte retro in cadre moderne, despre integrarea unor materiale eco, reciclate, nonconformiste, ori pur si simplu amestecarea stilurilor si a culturilor, pentru ca 2015 nu mai impune o tematica restrictiva, ci invita la integrare.

In rest, este bine sa stiti ca vor fi la mare cautare tiparele geometrice, dar se continua si trendul initiat in 2014 pentru imprimeurile naturale si florale pe nisa textilelor.

Da, se anunta un an foarte interesant si abia asteptam sa vedem cum se vor combina toate acestea in proiecte noi si indraznete!

Articole similare