Toate ramurile activității de design vin cu elemente importante stabile în timp și cu elemente volatile. Din prima categorie face parte și articolul de săptămâna trecută care vorbea despre principiile de bază ale design-ului și probabil că acelea, alături de alte câteva, vor face întotdeauna parte din ABC-ul amenajărilor interioare. În schimb, elementele volatile sunt tendințele sezoniere, dar care (la vremea lor) nu sunt cu nimic mai prejos decât elementele stabile, motiv pentru care este foarte important ca profesioniștii să rămână conectați constant la multiple surse pentru a afla mereu ultimul trend.

Ei bine, pentru 2014 putem să vă spunem că, mai presus decât orice altceva, vor fi foarte la modă culorile vii. Am văzut asta clar și la Salonul de la Milano, am citit asta în articole de specialitate și probabil că n-a fost deloc întâmplător nici faptul că s-a hotărât să fie ”Radiant Orchid” (un mov îndrăzneț) culoarea Pantone a anului. Totuși, pentru nișa designului interior am reușit să aflăm că turcoazul va fi vedeta anului curent, alături de alte nuanțe de albastru și completat pe ici, pe colo de alte culori vii, revigorante și optimiste. Bejul neutru a dispărut din topul favoriților după câțiva ani de dominație, așa că dacă vreți neapărat să optați pentru nuanțe mai ”așezate”, optați pentru combinații de alb și negru, însă căutați un negru mai blând, căci 2014 recomandă un contrast mai moale între cei doi poli cromatici.

Când vine vorba despre textile, cu siguranță nu puteți da greș cu imprimeuri naturale, iar cele florale vor fi cu siguranță la mare căutare. De asemenea, mai ales pentru canapele, anul acesta vine cu o provocare interesantă – ce ar fi dacă ați renunța la catifea și ați face o modificare subtilă spre tapițerii reiate?

Și nu în ultimul rând, aveți grijă să adăugați spațiilor dumneavoastră surse multe de iluminare, cu lumină caldă și neapărat cu design inovator!

Articole similare