Mobilierul e atat de prezent in vietile noastre, incat noi, cei de la Chiarry, chiar nu am putea sa ne indeplinim misiunea atat de bine pe cat o facem daca n-am iubi pur si simplu mobilierul. Asadar, mai in gluma, mai in serios, va oferim de 14 februarie principalele motive pentru care iubim mobilierul:

  1. Evident, in primul rand pentru ca ne face viata mai usoara si mai confortabila. V-ati mai putea inchipui astazi cum ar fi sa dormiti pe o piatra sau sa lucrati la birou stand pe un butuc? Sau ce haos ati avea in jur daca nu v-ati putea organiza si compartimenta lucrurile?
  2. Are puterea sa transforme complet un spatiu (nu stim daca ati auzit de proiectul lui Bogdan Girbovan, dar va invitam sa va uitati cu atentie la fotografiile lui; practic, a fotografiat garsonierele din blocul in care locuia, toate de pe aceeasi coloana cu a sa, deci spatii identice ca suprafata, compartimentare etc., insa radical diferite ca aspect, tocmai din cauza mobilierului).
  3. Are capacitatea de a ne influenta dispozitia. De exemplu, fie si daca doar incercati acum sa vizualizati interiorul unui restaurant, nu-i asa ca priviti cu alti ochi un local cu mobilier inchis, vechi, nu prea bine intretinut, fata de un altul cu mobilier alb, modern, aproape nou? Ori, daca semanam vreun pic si sunteti si voi mari iubitori ai sezonului estival, nu va aduce imediat zambetul pe chip gandul la un sezlong?
  4. Spune ceva despre esenta spatiului pe care il ocupa; adesea este de-a dreptul metafora. Daca este un spatiu comercial, mobilierul va reflecta conceptul brandului acelei afaceri si ar trebui sa infatiseze fidel tonul, culorile, stilul si valorile companiei. Daca este un spatiu personal, fireste, va spune enorm despre proprietar.
  5. Contopeste sublim arta si ingineria, de multe ori facand foarte difuza linia dintre rigiditatea functionalului si creativitatea estetica.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele noastre, dar adevarul este ca, asa cum ar trebui sa se intample cu orice forma de adoratie, noi ne marturisim (prin fapte) dragostea fata de mobila in fiecare zi…

Articole similare