Despre New York se spune ca ar fi orasul care nu doarme niciodata si, e drept, din pulsul sau intens s-au nascut o multime de curente si miscari de amploare. De asemenea, New York-ul este recunoscut ca fiind un centru al artelor de tot felul, iar aici se aduna mii de creativi din toata lumea in incercarea lor de a se face remarcati.

Fireste, nici designul nu face exceptie de la aceasta regula, iar frumusetea unei asemenea metropole sta in diversitatea de stiluri si multitudinea de evenimente si instrumente care incearca sa scoata la iveala inovatia si talentele reale.

Unul dintre acestea este si WantedDesign, o platforma „dedicata promovarii designului si sustinerii comunitatii creative internationale pe tot parcursul anului”. Iar varfurile acestei comunitati creative se intalnesc in Manhattan incepand de astazi, 15 mai 2015, si pana luni, 18 mai 2015. Desi a fost fondat abia in 2011 (de catre Odile Hainaut si Claire Pijoulat), a crescut spectaculos in ultimii patru ani, iar 2015 marcheaza inclusiv o expansiune vizibila – un al doilea eveniment de amploare, organizat intr-un nou spatiu.

Din pacate, nu vom putea participa direct, dar vom urmari de la distanta tot ce se poate afla despre seriile de discutii, workshop-uri si mai ales despre piesele expuse in cadrul evenimentului. De fapt, una dintre ele ne este deja foarte, foarte familiara.

Am aflat cu mare bucurie (si mandrie) ca una dintre piesele expuse acolo va fi si modelul nostru SO 237, opera celor de la Alegre Design pentru prietenii nostri de la Actiu. Si stim bine ca merita sa fie acolo, pentru ca a fost deja premiat si in 2012 cu Red Dot Award pentru designul de produs, un prestigios premiu din industrie.

V-am tot spus ca mobilierul Chairry e cu adevarat deosebit, nu-i asa? 🙂 Acesta este doar un exemplu de piesa aparte dintr-un portofoliu foarte vast:

Articole similare