Cu totii stim ca nuantele care ne inconjoara pot si chiar reusesc sa influenteze felul in care ne simtim si ne comportam, iar astazi avem norocul de a putea opta pentru o varietate remarcabila de culori si pentru mobilier, fara a mai fi conditionati exclusiv de culorile peretilor, ale tablourilor sau ale altor accesorii si decoratiuni. Desigur, doar pentru ca acum avem optiuni, asta nu inseamna ca ar trebui sa exageram – regulile unui design echilibrat inca sunt aceleasi si fiti siguri ca niciun spatiu din lume nu ar putea avea o atmosfera confortabila daca ar fi perfect monocrom, indiferent care ar fi acea nuanta unica. Asa ca noi va recomandam sa va jucati si sa asortati, sa puneti putin contrast, sa rupeti monotonia vizuala cu un element curajos etc. Insa, pentru ca fiecare spatiu interior trebuie sa transmita vibratiile potrivite, amintiti-va ca fiecare culoare are propriile semnificatii mai profunde:

  • rosul este despre actiune, pasiune si entuziasm. Simbolizeaza si activeaza flacara interioara, asa ca este absolut necesar pentru orice spatiu dedicat unui stil de viata dinamic. De asemenea, este o optiune perfecta pentru cei care isi doresc sa iasa in evident si este garantat ca va va energiza!

  • galbenul – cald si intim, cel mai bun prieten al concentrarii si comunicarii, dar tot o optiune fericita pentru spatiile active. Nu este la fel de agresiv ca rosul, asa ca este mai potrivit pentru ambiantele care isi propun sa ii stimuleze pe curiosi, respectiv pe cei cu aspiratii inalte.

  • verde – culoarea introspectiei – calmanta, relaxanta, nuanta care invita la meditatie, inspira echilibru si delimiteaza un mediu al sigurantei.

  • albastrul – nuantele profunzimii, sensibilitatii, linistii interioare, intotdeauna invitand la relaxare si poate la putina reverie.

  • griul – un simbol al fortei si o declaratie de putere, asa ca nu e de mirare de ce a devenit o optiune populara pentru birourile moderne.

  • maroul – fidela culoare a lemnului – uneori puternic, alteori cald, apropiat si confortabil.

Asadar, care sunt culorile voastre preferate pentru interioare? Cu ce nuante ati experimenta si ce ati spera sa transmiteti la final?

Articole similare