Epoca in care traim e din ce in ce mai permisiva si, mai ales in materie de design, parem sa devenim din ce in ce mai putin rigizi. Fireste, asta nu inseamna ca putem combina chiar orice piese intre ele si sa consideram ca am ajuns la un rezultat rafinat. Insa, punand in paranteza chiar si eterna bariera a gusturilor discutabile, credem ca exista si combinatii surprinzator de fericite intre scaune moderne si mese clasice.

Prima varianta pe care am descoperit-o (aici) este cu scaune transparente, similare modelului Louis Ghost (despre care v-am scris aici). Este o solutie buna pentru spatiile mici, in care scaunele clasice, masive, ar incarca prea mult, iar modelul SM 218, de exemplu, s-ar incadra perfect:

1

Apoi, am vazut aici ca o masa simpla din lemn masiv ar putea face o combinatie foarte reusita cu o serie de scaune moderne cu sezut si spatar din plastic, turnat dintr-o bucata, si picioare rafinate, cu linii complexe, similare modelului SM 067:

2

Dar unei mese foarte simple i s-ar putea potrivi si compania unor scaune metalice, obtinand astfel un spatiu cu iz de bistro parizian. Puteti vizualiza un spatiu contemporan construit astfel, poate alaturi de SR 071?

3

Noi am vazut ceva similar aici si ne-a placut. Iar daca se intampla sa aveti o masa veche, eleganta, cu picioare suple si curbate, ati putea sa o puneti in valoare intr-o nota contemporana cu un scaun de asemenea curbat si sofisticat, asemeni lui SM 025:

4

Insa o asemenea piesa nu trebuie folosita neaparat in zone in care se serveste masa. Daca tot iesim din zona de confort a traditionalului, ce-ati zice de o combinatie de masa clasica, din lemn masiv, chiar si bogat ornamentata, pe post de birou? Va puteti imagina o suita de scaune directorale ca SO 181 in jurul sau?

6

Poate ca da, poate ca nu, desi v-ati putea ajuta vizual de acest exemplu. In rest, stim bine ca unii suntem mai curajosi decat altii si nu e nimic in neregula nici cu cei foarte creativi si nici cu cei conservatori. Insa, daca va doreati o schimbare indrazneata, poate gasiti aici inspiratie. Sau poate ne sugerati si voi cate ceva?

Articole similare