Sigur ca nu puteam lipsi de la cel mai important eveniment anual dedicat mobilierului, cu atat mai mult cu cat anul 2016 marcheaza cea de-a 55-a editie a Salonului international de mobilier de la Milano. Insa stim bine ca inclusiv editiile „obisnuite” sunt remarcabile, caci toti jucatorii importanti de pe aceasta nisa, designeri si producatori de pe scena internationala, se aduna an de an in cadrul acestui eveniment si isi prezinta ultimele noutati.

Practic, aici se da tonul inovatiei in domeniul mobilierului, deci nu puteam rata ocazia de a vedea cu ochii nostri noile tendinte, noile tehnologii si, pe ici, pe colo, adevarate mostre din viitorul industriei. De fapt, probabil va amintiti ca am fost prezenti si la editia din 2015 si oricum stiti ca unul dintre principiile noastre solide se leaga de aceasta deschidere spre nou si de cautarea neobosita a pieselor remarcabile.

Se anunta o editie deosebita, nu doar pentru ca este cea de-a 55-a, ci pentru ca evenimentul ia amploare in fiecare an si atrage din ce in ce mai multi producatori din intreaga lume. De pilda, anul acesta s-au anuntat semnificativ mai multi expozanti din afara Italiei decat in anii trecuti, iar faptul ca acestia au ajuns sa reprezinte o pondere de circa 30% din total ne da de inteles ca Salone Internazionale del Mobile se contureaza din ce in ce mai clar ca un reper international.

Aceeasi directie o confirma si numarul de vizitatori in continua crestere (editia din 2015 a reusit sa atraga 310.840 de vizitatori). Iar in acest an se desfasoara in paralel si Expozitia internationala de accesorii si decoratiuni, ceea ce inseamna 1.300 de expozanti, dispusi pe o suprafata de 150.000 de metri patrati.

Asadar, aici reusim intotdeauna sa ne facem o imagine de ansamblu asupra noilor directii spre care se indreapta lumea mobilierului si mereu ne intoarcem cu idei proaspete, numai bune de adaugat in portofoliul Chairry si demne de a fi propagate pe piata interna. Iata si cateva piese care ne-au atras atentia in mod special la Milano (dar mai multe poze veti gasi in curand pe pagina noastra de Facebook):

1 2 3 4 5 6 7

Articole similare