Spatiile primitoare, fie ele rezidentiale sau comerciale, reusesc sa transmita vibratiile potrivite si sa-i faca pe ocupanti sa se simta confortabil gratie unui cumul de factori. Vorbim despre arhitectura, despre lumina, despre culori, fireste, despre mobilier, dar se intampla adesea ca micile accesorii si obiectele decorative integrate armonios in ansamblu sa fie cele care ne trezesc cele mai calde sentimente. Si ce ar putea trezi in noi senzatia de apropiere mai bine decat un obiect decorativ hand-made, in care simtim ca s-a investit timp si daruire?

Poate ca nu sunt potrivite chiar pentru orice tip de local, insa isi pot gasi locul intr-o multime de restaurante, baruri, cafenele etc. si cu siguranta in casele voastre. Asa ca ne-am gandit sa cautam cateva idei usor de realizat si cu materiale la indemana. De fapt, ce-ar fi sa imbinam frumosul cu utilul si sa reciclam cate ceva ce in mod normal am arunca fara sa stam pe ganduri?

Iar cand ne gandim la reciclare, prima asociere o facem usor cu sticlele de plastic. S-ar putea sa nu va inspire la prima vedere, dar se pot transforma in flori minunate, fie ca folositi partea de jos a sticlei sau sectiunea superioara. Apoi, la fel de bine pot deveni vaze, corpuri de iluminat, suporturi pentru lumanari sau ghivece pentru flori.

Dar si sticlele de vin pot deveni vaze (taiate, pictate sau ca atare), corpuri de iluminat (suspendate sau nu), suporturi pentru lumanari sau ghivece pentru flori, iar dopurile pot si ele sa se transforme in inele pentru servetele, tablouri si chiar blaturi de mese.

De asemenea, vechile conserve de aluminiu, capacele de plastic, vechile carti sau capacele de bere se pot transforma toate, cu putina maiestrie, un strop de rabdare si multa creativitate, in obiecte minunate, numai bune pentru spatii intime sau vesele, acasa ori in localul vostru.

Articole similare