Stim bine ca fiecare spatiu are o personalitate aparte si, chiar daca acum pare sa fie in voga stilul modern, in multiple forme si manifestari, exista un motiv bun pentru care stilul clasic poarta acest nume. E drept, moda in general pare sa fie recurenta, dar mobilierul clasic e, mai presus de orice dubiu, etern actual. Iar unele dintre cele mai frumoase piese clasice s-au modelat dupa stilul florentin.

Stilul florentin, desigur, si-a luat numele dupa orasul italian Florenta, oras care a reusit sa se remarce in perioada Renasterii si a devenit un reper autentic pentru intreaga lume artistica. S-a remarcat prin pictura, prelucrarea bronzului, lucrari suflate cu aur, sculpturi si lucrari complexe in marmura si lemn. Toate aceste mestesuguri erau organizate in bresle, iar asta i-a ajutat pe artisti sa sustina un fenomen de amploare si sa devina celebri in intreaga Europa. Astfel au si “cucerit” atat de multe spatii si reusesc sa mai influeteze si astazi lumea designului.

Materialele preferate pentru mobilier ale mestesugarilor florentini erau lemnul de castan, chiparos, brad si plop. De asemenea, unele dintre piese integrau in ansamblu si putin fier sau piele. Insa ceea ce distinge cu adevarat mobilierul florentin este caracterul masiv, sculptat (manual si in detaliu), bogat ornamentat, adesea imbogatit cu foita de aur ori argint. Iar daca s-ar putea sa vi se para incarcat, incercati doar sa va imaginati formele sale sinuoase intr-un spatiu generos, aerisit si cu tavan inalt, un spatiu in culori naturale si cu piese care se completeaza reciproc… Nu, modernismul nu-si are locul alaturi de aceste capodopere clasice, insa eleganta si rafinamentul unei incaperi decorate in stil florentin sigur nici nu v-ar face sa va doriti orice forma de compensare minimalista.

Fireste, mobilierul florentin autentic (poate chiar cel cu picioarele de leu) are si un pret pe masura, asemeni oricarei piese antice vechi de sute de ani. Insa exista alternative noi de mobila in acelasi stil, durabila, confortabila si accesibila. Asadar, daca simtiti ca acest stil s-ar potrivi cel mai bine spatiului dumneavoastra, treceti in revista modelele noastre clasice sau contactati-ne direct.

Articole similare