S-ar putea sa va amintiti ca v-am mai povestit despre Karim Rashid si va spuneam si atunci ca este unul dintre designerii nostri preferati. De fapt, daca veti (re)citi articolul pe care i l-am dedicat in luna februarie, veti (re)descoperi ca este unul dintre cei mai apreciati designeri contemporani, iar aprecierea se datoreaza caracterului prolific al acestuia, stilului sau unic si varietatii de domenii pentru care creeaza.

Desigur, ii urmarim indeaproape activitatea, ba i-am citit si cartea:

DSC05053 DSC05035

Insa a-l vedea in realitate si a-l auzi cu cata pasiune vorbeste despre lume, asa cum o vede el, a fost o experienta cu totul deosebita si ne bucuram enorm ca am putut sa fim acolo. Ne-am regasit in viziunea lui asupra lucrurilor care il inconjoara si am ramas cu destule teme de gandire. De exemplu, printre cele mai interesante observatii pe care le-a facut a fost simpla constatare ca natura nu prea naste linii drepte, ci mai degraba curbe, neregulate, iar noi le fortam din motive de economie.

De asemenea, ni s-a parut interesant ca, in medie, s-ar parea ca o persoana obisnuita tinde sa atinga 650 de obiecte in fiecare zi. Cum ne-am mai putea indoi de impactul designului cand interactionam atat de mult cu lumea „fabricata” din jurul nostru?

Si cu siguranta nu in ultimul rand, pentru ca pare sa fie unul dintre aspectele la care inca ne gandim serios, este convingerea lui Karim Rashid ca toti am fi creativi. Nu, nu e cliseul clasic, ci o realitate, pe care a si nuantat-o, subliniind ca ceea ce ne limiteaza creativitatea este faptul ca nu ne dam suficient de mult silinta pentru a deveni mai creativi si nici nu avem incredere in creativitatea noastra…

In niciun caz nu avem pretentia ca sinteza noastra ar putea fi reprezentativa pentru prezentare. Chiar ne-a fost greu si noua sa ne oprim la doar cateva aspecte… Insa ni s-a confirmat pe deplin ca este un om deosebit si suntem mandri ca avem in portofoliu macar cateva dintre creatiile sale: șezlongul Breez (https://bit.ly/Breez), masa Tak (https://bit.ly/ChairryM063 și https://bit.ly/ChairryM131), scaunul Kat (https://bit.ly/ChairrySM003 și https://bit.ly/ChairrySM114).

Articole similare