Suntem parteneri ai arhitecților în multe proiecte de fit-out, de amenajare a spațiilor horeca, office, medicale și educaționale și suntem astfel înconjurați de specialiști valoroși care au fost de acord să ne dezvăluie din cunoștințele lor, într-o serie de interviuri by Chairry Contract Furniture.

Invitatul acestui interviu este arh. Octav Roman, co-fondatorul CREATIV INTERIOR care aduce în prim plan designul interior al spațiilor Horeca. Citește în continuare pentru a descoperi tendințele din 2022 în amenajarea restaurantelor și spațiilor de cazare, precum și despre importanța furnizorului de mobilier în relația beneficiar-arhitect-furnizor.

arh. Octav Roman - Creativ Interior

Cine este arh. Octav Roman?

Câștigător al concursului internațional Luxury Lifestyle Awards la categoria Best Luxury Interior Design Studio în România, anul 2021, Octav Roman deține împreună cu Natalia Berezovskaia Creativ Interior, un studio de design interior care promovează un stil de viață bazat pe confort și un mediu cu adevărat de neuitat prin amenajări personalizate. Studioul a fost înființat în 2014, iar astăzi, datorită experienței vaste, oferă proiecte rezidențiale și comerciale, Horeca și birouri, inclusiv centre de fitness, case private și apartamente de lux.
Filosofia de bază a studioului este de a crea soluții individuale, funcționale și nu în ultimul rând, impozante din punct de vedere estetic pentru clienții care își doresc o viață confortabilă.

Chairry Furniture & Creativ Interior

Designul de interior al unui restaurant – 7 zone de interes ce trebuie să se înscrie într-un concept de design unitar

Raluca (Chairry): Ce sfaturi le-ai da tu celor care doresc să apeleze la serviciile unui arhitect?

Octav Roman: În primul rând, aș vrea să țină cont de opiniile unui designer, să apeleze la un arhitect, la fel de firesc cum apelează la un avocat atunci când are nevoie de servicii juridice sau la un medic, atunci când are nevoie de servicii medicale. Punctul de vedere al unui specialist este important pentru că exact pentru asta s-a antrenat și e recomandat ca beneficiarii să țină cont de el.

Raluca (Chairry): Care crezi că sunt recomandările cele mai importante de care trebuie să se țină cont în amenajarea spaţiilor de tip Horeca?

Octav Roman: Organizarea spațiului trebuie să țină cont de fluxul tehnologic, dar și de cât de primitor este pentru clienți.
Punctul de intrare în locație trebuie să fie wow – reprezintă eticheta, cartea de vizită a locației.
Apoi, zona barului reprezintă o altă piesă de rezidență, o bijuterie pentru care arhitectul sau designerul trebuie să acorde o atenție deosebită.
Urmează spațiul de consum al cărui atribut principal trebuie să fie versatilitatea – ușor de adaptat clienților care vin împreună cu familia, dar și celor aflați în tranzit, singuri.
Bucătăria, spațiul de lucru, reprezintă inima restaurantului. Acolo se produce măiestria, pleacă farfuriile clienților ce trebuie să rămână cu amintirea unei experiențe frumoase.
Zonele de lounge sunt de asemenea esențiale. Reprezintă spațiul în care clienții trebuie să se simtă bine și să se relaxeze după ce au mâncat.
Grupul sanitar este de multe ori pus în plan secundar, dar reprezintă unul dintre elementele extrem de importante pentru client. Atenția cade pe detalii, liniște.
Terasa reprezintă conectarea cu natura – un spațiu bun, aerisit cu locuri de joacă pentru copii și alte facilități care completează și diferențiază locația.

Trattoria Il Calcio

Designul interior Horeca cu materiale sustenabile pentru o atmosferă prietenoasă, umanizată

Raluca (Chairry): Cum poţi crea o atmosferă prietenoasă într-un spaţiu Horeca?

Octav Roman: Dacă vorbim, de exemplu, despre un restaurant sau despre o cafenea, întotdeauna trebuie să umanizezi spațiul într-un fel, iar aceasta vine prin elemente de vegetație, prin culori, materiale moi, prin accesorii foarte multe.

Accesorizarea unui spațiu, de regulă, trebuie să se întâmple la finalul amenajării în așa fel încât să susțină întreg conceptul de design creat de către artist și să spună o poveste.

Amenajarea spațiilor Horeca: lux agreabil și adaptabil

Raluca (Chairry): Care sunt tendințele pentru 2022 în amenajarea restaurantelor?

Octav Roman: Pot spune că, în ultima perioadă s-a conturat un stil ce provine din stilul industrial. Acum tendințele sunt spre un stil mult mai elegant, mai lucrat, mai atent la detalii. Aș putea să-l definesc ca un stil modern-contemporan elegant, este un stil la care apelăm și noi foarte mult la creativ-interior.ro. Păstrează elemente industriale, ceea ce conduce la un mix între elegant și industrial, cam aici suntem: un lux agreabil şi adaptabil care să placă tuturor.

Raluca (Chairry): Cum vezi relația dintre beneficiar, arhitect și furnizor?

Octav Roman: Pentru mine este o relație la care ţin foarte mult. Întotdeauna recomand beneficiarilor sau oricărui client care mă contactează să țină cont de sfatul unui arhitect, dar ca să avem un rezultat final așa cum ne dorim, e extrem de important și furnizorul. Doar așa, locația se va transforma cu siguranță într-un proiect de succes. Astfel, e foarte importantă relația clint-arhitect-furnizor. Susținerea unui furnizor pe măsură, așa cum sunteți voi, Chairry Contract Furniture, în amenajare e extrem de importantă în succesul proiectului final.

Pozzeria Il Calcio

Urmărește varianta video a interviului pe pagina noastră de youtube și citește multe despre creativitate, originalitate și atenția la nevoile și cerințele clienților pe https://creativ-interior.ro/blog/.

Articole similare