Mai avem mai putin de doua saptamani pana la Craciun, asa ca ne-am gandit ca poate ar fi un moment bun sa vorbim despre decoratiuni. Probabil ca acasa unii inca alegem sa tinem la traditie si sa decoram in Ajun, dar spatiile HoReCa ar fi trebuit deja sa se imbrace de sarbatoare pana acum. Ei bine, fie ca ati aranjat deja ornamentele de Craciun sau nu, speram sa va mai dam cateva idei bune.

Primul lucru despre care ar trebui sa vorbim este aspectul cromatic, iar anul 2014 pare sa fie bun prieten cu asocierile de alb si argintiu, notele discrete de auriu sau aramiu, ori clasicul mix de verde si rosu.

Apoi, ni s-a parut interesant sa observam ca materialele naturale sunt la mare cautare in acest an si trebuie spus ca decoratiunile de pe aceasta nisa incep sa arate din ce in ce mai rafinat, fie ca vorbim despre lemn sau chiar despre adaugirile din panza de sac.

Luminile sunt si ele un element important si puteti profita din plin de ele pentru a atrage atentia asupra localului vostru. Fiti creativi cu pozitionarea lor pe fatade si incercati sa luminati si alte elemente din exterior, toate, fireste, cu bun gust, si respectand linia care va caracterizeaza spatiul. Iar pentru interior, e momentul perfect sa transformati atmosfera intr-una ceva mai calda si intima, folosindu-va de lumanari si candele tematice.

Bradul ar trebui sa fie elementul central si va trebui sa cantariti bine fiecare detaliu, de la dimensiunea cea mai potrivita pentru el la pozitionarea in spatiu si, desigur, ornamentele in sine si instalatia. In functie de specificul hotelului, restaurantului, barului, pubului etc., s-ar putea sa vi se potriveasca mai bine un brad decorat elegant, poate monocrom, sau, din contra, unul in culori vii si cu decoratiuni neconventionale. Adevarul este ca nu exista reteta perfecta, universal valabila pentru ornamente, dar trebuie sa aveti grija ca la final sa rezulte un brad bogat ornamentat, dar nu prea incarcat si, cel mai important, in armonie cu locul in care se afla. Insa armonizarea cromatica si de stil nu inseamna ingradire. De fapt, nu exista limite la cat de creativi puteti fi cu bradutul vostru si poate ca nici nu trebuie sa fie neaparat un copac, in sensul sau clasic:

In rest, aveti grija sa adaugati note subtile, specifice sezonului, si in meniuri, si in decoratiunile de pe mese etc. Nu este cazul sa exagerati si poate ca localului vostru nu i s-ar potrivi, de exemplu, personal care sa poarte caciulite de Mos Craciun. Totul trebuie gandit in ansamblu. Totusi, o idee de genul acesta s-ar putea sa fie o nota simpatica pentru (aproape) oricine:

Articole similare