Vesti bune! Institutul Culorilor Pantone a dezvaluit deja care vor fi tendintele cromatice ale primaverii lui 2016 si sunt exact pe gustul nostru – vii, colorate, indraznete!

Pe scurt, cel putin prima parte a urmatorului an va fi dominata de asa-zisele: Rose Quartz (convingator, dar bland, ambasadorul perfect al compasiunii si compozitiei), Peach Echo(prietenos, cald si deschis),Serenity(cel mai bun simbol al linistii interioare, reflectate si in armonia spatiului exterior),Snorkel Blue(un albastru maritim, mai energic, tot relaxant, dar instiga la escapade si odihna activa),Buttercup(vesel, solar),Limpet Shell(pentru prospetime si claritate – curat, modern si bine definit),Lilac Gray(neutralitatea esentiala care trebuie sa echilibreze avantul uneori, dar cu o nota usor indrazneata fata de clasicul gri),Fiesta(energie pura, entuziasm, prietenul spiritelor libere si complementul perfect pentru restul paletei de culori),Iced Coffee(inca un element neutru, subtil si bland, necesar pentru a consolida misiunea griului de cladire a stabilitatii),Green Flash (pentru explorare, deschidere si imprevizibil).

Toate s-au nascut din influenta artei si din „dorinta de a ne deconecta de tehnologie”. Sunt menite sa ne relaxeze, sa aiba efect calmant, in acelasi timp „aducand omagiu frumusetii resurselor naturale”. De asemenea, isi propun sa ne influenteze in asa fel incat sa ne continuam relaxarea cu explorare si curiozitate, caci suntem inconjurati de prea multa incertitudine.

Insa nuantele line, menite sa ne duca intr-un loc mai fericit si mai insorit, nu sunt lipsite de dinamica, pentru ca s-au inspirat inclusiv de „contrastul dintre designul urban si vegetatia luxurianta”. Asa ca asteptati-va si la combinatii curajoase, care captureaza si putina nostalgie, dar in acelasi timp sunt si contemporante.

Se anunta un anotimp al jocului si abia asteptam sa vedem ce se va intampla exact si in lumea mobilierului!

Articole similare