Noi suntem mari iubitori de culoare, deci stim bine ca minunatele culori ne influenteaza randamentul si dispozitia mult mai mult decat se crede in general, asa ca ar trebui sa ne alegem intelept nuantele care ne inconjoara in spatiile in care lucram si locuim. La fel, proprietarii de baruri, restaurante, pub-uri, cafenele, hoteluri etc. ar trebui sa opteze pentru acele culori care ii reprezinta si reusesc sa transmita acele vibratii pe care si le doresc. Dar ce inseamna fiecare culoare?

Rosul, cel care ne reprezinta si pe noi cel mai bine, este simbolul suprem al pasiunii, dinamismului, entuziasmului si al actiunii. Este scanteia din interiorul nostru, iar asta il recomanda pe deplin pentru spatiile active si indraznete, care isi doresc sa se distinga din multime.

Verdele este relaxant si calmant. Este culoarea sigurantei, meditatiei si al echilibrului, asa ca niciun spatiu care isi doreste sa invite la deconectare si introspectie nu poate da gres cu aceasta nuanta.

Nuantele de albastru, de asemenea, sunt despre profunzime, liniste si reverie, iar asta le face perfecte pentru localurile care vor sa le ofere clientilor lor spatii in care sa-si poata regasi calmul si sensibilitatea, spatii in care sa se poata decupla de agitatia cotidiana si sa-si acorde putin timp pentru auto-reflectie.

Galbenul, desi folosit destul de putin in industria HORECA, inspira intimitate si caldura. Dar poate fi la fel de bine si o pata de culoare vie care sa-i reprezinte pe cei comunicativi, activi, ambitiosi.

Fireste, nu putem incheia aceasta enumerare fara maro – culoarea calda a lemnului care a impus-o ca favorita in lumea ospitalitatii. Este un simbol pentru confort, deschidere si incredere, asa ca aproape nu puteti da gres cu el, cata vreme alegeti si mobilierul potrivit.

Acum nu va ramane decat sa va ganditi la spiritul pe care ati vrea sa il aiba spatiul si sa alegeti combinatiile cromatice potrivite. De regula, o singura culoare folosita in exces tinde sa fie obositoare, asa ca simtiti-va liberi sa experimentati cu jocuri de culori si contraste. Si, mai ales, aveti grija sa alegeti si un design potrivit pentru piesele de mobilier care vor intregi spatiul. Iar pentru asa ceva, stiti deja, puteti apela cu incredere la noi oricand.

Articole similare