Probabil ca nu mai e un secret pentru nimeni ca primele impresii conteaza, iar primul impact s-ar putea sa modeleze intreaga evolutie ulterioara a relatiei, lucru valabil in egala masura pentru relatiile dintre oameni si pentru relatiile dintre indivizi si locuri. Asadar, sa n-aveti niciun dubiu, in domeniul HORECA este esential ca prima impresie sa fie una extrem de favorabila, iar acesta s-ar putea sa fie un aspect cu atat mai important pentru hoteluri, caci clientul interactioneaza mai mult si mai profund cu acest spatiu.

E drept, calatorii de astazi au acces la site-uri si aplicatii ca booking.com sau Trip Advisor, asa ca iau decizii calculate, bazate mai ales pe opiniile celor care au fost deja cazati acolo. Insa fotografiile inca ii influenteaza semnificativ, mai ales dupa ce afla daca reflecta sau nu realitatea.

Fireste, nu e un secret nici faptul ca aspectele-cheie in experienta clientului cu un hotel tin de calitatea serviciilor, de amabilitatea personalului, de accesibilitate, curatenie etc. Dar la fel de mult conteaza si atmosfera, designul sau mobilierul.

De exemplu, un studiu din 2014 arata ca unul dintre cei mai importanti indicatori in obtinerea satisfactiei clientului este ca “mobilierul sa fie modern si confortabil”. De asemenea, o cercetare facuta in 2011 si 2012 a demonstrat ca gradul de confort si curatenie, precum si mobilierul adecvat, sunt cele mai apreciate de clienti atunci cand vine vorba despre calitatea camerelor, iar confortul este a treia cea mai importanta caracteristica dintre toate aspectele evaluate. Un alt studiu, din 2008, a aratat ca designul interior este cel mai important aspect pentru turisti. Si nu in ultimul rand, editia din 2013 a raportului ASCI (American Customer Satisfaction Index) pentru domeniul hotelier a scos si ea la iveala ca tot ceea ce tine de calitatea camerei (confort si curatenie) este al patrulea cel mai important aspect, imediat dupa usurinta cu care se face procesul de check-in, usurinta de a face o rezervare si amabilitatea personalului.

Iar daca va intrebati care sunt, punctual, cele mai importante elemente care tin de mobilier si design in industria hoteliera, un raspuns interesant gasiti pe Hotel Business Review. De acolo puteti afla ca receptia, practic spatiul cu care oaspetii vor face cunostinta prima data, este foarte importanta, mai ales pentru ca este un bun indicator pentru ceea ce se poate gasi si in camere si in restul spatiilor; puteti fi creativi cu elementele de design, iar mobilierul poate fi ales si plasat in asa fel incat sa creeze si spatii deschise si separeuri intime. Apoi, nu e deloc surprinzator ca in camere piesa esentiala va fi patul, loc de odihna si relaxare, asa ca totul e important, de la somiera la salteaua de calitate si de la pernele confortabile la asternuturi. Insa nici restul mobilierului nu poate fi luat si pus la intamplare – piesele trebuie sa fie in egala masura placute estetic si functionale, trebuie sa se potriveasca firesc cu spiritul de ansamblu al hotelului si sa ofere suficient de mult spatiu flexibil, inclusiv pentru cei care calatoresc in scop de munca si poate au nevoie sa si lucreze in camera de hotel. Si nu neglijati nici sursele de iluminare, mai ales pentru ca va puteti juca foarte creativ cu tipuri diferite de lumini in spatii cu destinatii diferite, de la candelabre masive in spatiile deschise la spoturi discrete si lumini ambientale.

Noi, la Chairry, intelegem toate acestea, asa ca va putem pune la dispozitie orice fel de tip de mobila si accesorii, indiferent ce specific are hotelul dumneavoastra. Lucram cu furnizori de top, cu cele mai bune materiale, putem livra orice piesa de mobilier ati putea avea nevoie si va putem oferi solutii inclusiv pentru saltele, perdele, draperii sau mochete.

Contactati-ne cu incredere! Abia asteptam sa va ajutam sa faceti o prima impresie minunata oricarui client si sa o mentineti pe tot parcursul sederii, caci stim bine ca orice turist multumit se poate transforma intr-unul loial. In plus, vrem sa facem parte din amintirile frumoase ale celor pe care-i veti gazdui!