Joi, 13 martie 2014, am participat în calitate de sponsori la ediția #52 a Serilor Zeppelin, eveniment organizat de Revista Zeppelin și o manifestare culturală conexă expoziției Contemporary Norwegian Architecture.

Ne-am bucurat că am putut să facem parte din ceea ce s-a întâmplat la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, ne-am bucurat să vedem acolo mulți arhitecți tineri foarte pasionați și, mai ales, ne-am bucurat că am avut ocazia să aflăm o mulțime de lucruri interesante de la cei trei arhitecți norvegieni care ne-au vorbit.

Dan Zohar (Haugen&Zohar Arkitekter) ne-a vorbit despre câteva dintre proiectele sale și ne-au plăcut mult hamacele sale de lemn, special destinate publicului tânăr, cu o formă nonconformistă ce reușește să le ofere spațiu, dacă și-l doresc, dar și să îi aducă împreună. De asemenea, ni s-a părut foarte interesantă viziunea sa despre forma pe care o pot lua identitățile locale.

Geir Brendeland (Brendeland & Kristoffersen Arkitekter) a fost și el o prezență remarcabilă, iar proiectul său pentru comunitatea din Ullensaker ni s-a părut cu adevărat bun. Chiar dacă activitatea noastră nu se leagă de planuri urbanistice, soluțiile creative găsite de echipa lui Geir Brendeland pentru problemele reale din zonă (de exemplu, pânza freatică foarte aproape de sol) reușesc să fie în egală măsură eficiente și plăcute ochiului. În plus, am apreciat mult accentul pus pe spațiile verzi și respectul pentru natură în general.

Iar prezentarea lui Haakon Iversen (Nordic Urban Design Association) ne-a făcut să ne gândim puțin altfel la ideea de urbanism modern, la impactul tehnologiei asupra orașelor și, în general, la raporturile dintre orașe, oameni și comunități.

Însă am avut și noi ocazia să vorbim, iar Andrei Ivănescu, fondatorul Grădiniței de Grasshopper și partenerul nostru în proiectul Biblioteca 3D, ne-a ajutat să prezentăm arhitecților prezenți beneficiile reale pe care le aduce această bibliotecă. Noi ne-am dorit să venim în sprijinul celor cu care colaborăm și să le punem la dispoziție, gratuit, piese de mobilier din portofoliul Chairry pentru randările la care lucrează, în diferite formate compatibile cu softurile pe care le folosesc. Astfel sperăm să le ușurăm munca și în cele din urmă să lucrăm mai rapid și eficient.

Articole similare