Intre 5 si 8 mai s-a organizat prima editie a Bucharest Coffee Festival, un eveniment dedicat, fireste, cafelei si care isi propune sa se dezvolte in viitor intr-o manifestare anvergura, la fel cum exista deja de ani buni in Londra, Istanbul, Amsterdam sau New York. Asa ca iubitorii de cafea, profesionisti bine instruiti in arta cafelelor sau iubitori amatori de aroma licorii care ne trezeste in fiecare dimineata, s-au adunat in ultimele zile la Crystal Palace Ballrooms, in salile Bucuresti si Atena, pentru a se bucura de mirosul tare ale unui espresso pur, de fel de fel de demonstratii spectaculoare si pur si simplu de discutii cu alti fini cunoscatori ai domeniului.

Noi ne-am bucurat sa putem fi alaturi de acest prim eveniment si abia asteptam urmatoarele editii. Am fost acolo si noi si a fost acolo si mobilierul Chairry, care a gazduit prietenos o multime de discutii calde intre pasionatii de cafea. Abia asteptam urmatoarele editii si nu ne-ar deranja provocarea de a trebui sa aducem o armata de scaune pentru ceea ce suntem siguri ca va deveni cu adevarat un eveniment de marca, din ce in ce mai mare si mai cunoscut.

Insa trebuie sa spunem ca ne-a facut mare placere sa fim acolo si in calitate de simpli vizitatori. Iubitori de cafea suntem si noi, iar demonstratiile artistice din spuma de lapte si degustarile cu totul speciale chiar ne-au impresionat. La fel si prestatiile participantilor la Campionatul National de Barista si Brew, competitie organizata de prietenii nostri de la SCAE Romania – finalistii cu siguranta merita sa ne reprezinte la Campionatele Mondiale de la Dublin din luna iunie.

Speram ca ati reusit si voi sa ajungeti, iar daca nu… Ne pare rau, dar ati ratat un show pe cinste si arome de-a dreptul naucitoare. Insa nu avem niciun dubiu ca veti mai avea ocazia de a participa la acest tip de eveniment in viitorul relativ apropiat. Pana atunci iata si cateva poze:

1 2 3 4 5 6 7

Articole similare