Atunci cand vrei sa progresezi, e oricand o idee buna sa te uiti la varfurile din domeniul tau. Iar daca vorbim despre hoteluri, nu strica sa ne uitam la celebrul Burj Al Arab din Dubai, cel mai inalt hotel din lume si supranumit „cel mai luxos hotel din lume”.
De fapt, despre Burj Al Arab se spune ca ar fi singurul hotel din lume cu adevarat demn de rangul celor „sapte stele”, categorie rezervata pentru „lux superior” si care impune „un sistem de atentie intensiva pentru oaspeti”. Totusi, hotelul alege sa nu se foloseasca oficial de aceasta clasificare, desi inca de la inaugurare (1999) punea la dispozitie clientilor cate un majordom pentru fiecare camera si o serie de alte servicii VIP. In plus, zau, unde in alta parte ati mai primi un iPad din aur de 24 de carate pe care sa-l folositi drept „receptie virtuala”?
Luxul e in toate detaliile si nu ar trebui sa va surprinda ca la amenajarea spatiilor interioare au fost folositi 2.000 de metri patrati de foita de aur. Khuan Chew a fost cel care s-a ocupat de design interior si a ales teme legate de elementele pure ale naturii: apa (reprezentata de fantani), aer (materializat in aburul degajat de fantani), foc (vizibil si el, printr-un truc vizual, tot in interiorul fantanilor) si pamant (prezent prin marmura si piatra). Cat despre ceea ce se vede cu ochiul liber, nu e de mirare ca designerul a optat pentru coloane albe, mozaicuri, culori vii, sculpturi de aur si elemente specifice culturii orientale. La urma urmei, Burj Al Arab se traduce prin „Turnul arabilor”, iar cladirea in sine si-a propus de la bun inceput sa devina emblematica pentru Dubai, la fel cum e, de exemplu, Turnul Eiffel pentru Paris si chiar a reusit, pe buna dreptate, sa devina simbolul principal.
Fiecare apartament „regal” este decorat cu marmura, aur si catifea si are decoratiuni unice. Astfel, fiecare devine un regat separat, iar cel mai luxos apartament, mare de 780 de metri patrati, decorat pe masura si imbogatit cu servicii total aparte, era in 2012 al doisprezecelea cel mai scump apartament dintr-un hotel din lume (la un tarif de 18.716$ pe noapte).
Intr-adevar e impresionant, iar povestea lui s-ar intinde pe multe randuri, pornind de la constructia in sine, care a impus solutii tehnice foarte creative pentru a se materializa in aceasta forma, in acel spatiu si continuand cu fiecare detaliu unic de finisaj. Noi, fireste, ne-am uitat atent la mobilier, dar o descriere nu le-ar face cinste, asa ca va invitam sa le vedeti cu ochii vostri: