Pentru ca stim bine ca fiecare detaliu e important, iar de lucrurile mari (mobilier, accesorii etc.) ne ocupam noi, ne-am gandit sa va dam cateva sfaturi despre pardoseala pe care va sta mobila in sine. Asa ca am cautat care sunt cele mai bune optiuni, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Una dintre cele mai ieftine variante, destul de populara in ultimii ani, este reprezentata de podelele din vinil. Sunt usor de montat, sunt disponibile in aproape orice culoare si model (inclusiv cu design care imita lemnul sau gresia), sunt usor de curatat, rezista la umezeala și, in general, sunt durabile (deci potrivite pentru zone cu trafic intens). In schimb, odata ce materialul incepe sa se degradeze, nu exista variante pentru a face doar mici retusuri sau reparatii. La fel, isi va pierde culoarea la un moment dat si mai exista si riscul sa va confruntati cu denivelari ale suprafetei, desi la inceput va fi una dintre cele mai prietenoase optiuni la pasit.

La polul opus, una dintre cele mai scumpe variante este pardoseala din lemn masiv, iar pretul este, fireste, proportional cu tipul de lemn. S-ar putea ca unor spatii de lucru sa li se potriveasca doar acest tip de suprafata si este una dintre cele mai elegante posibile. Este distinsa, calda, mereu actuala, durabila, usor de curatat si exista tehnici de reimprospatare in cazul in care se deterioreaza. Totusi, nu rezista bine la umezeala si e destul de discutabil daca poate face fata cu adevarat la trafic intens.

Parchetul laminat ar putea fi o solutie de compromis, fiind destul de rezistent (mai ales cel facut special pentru uz intens), relativ ieftin, disponibil in destule variatiuni de culoare si textura, insa, la fel ca parchetul, nu este deloc potrivit pentru spatiile predispuse la umezeala si, asemenea vinilului, nici nu se poate cosmetiza odata ce se deterioreaza.

Mocheta este si ea o varianta populara, mai ales pentru ca ofera si un anumit grad de izolare fonica, aspect util intr-un birou (aglomerat). Poate fi si foarte ieftina (desi calitatea si durabilitatea tind sa fie proportionale cu pretul), este relativ usor de pus si inlocuit (la nevoie), se gaseste intr-un numar aproape nelimitat de culori, texturi si modele, insa este mai greu de intretinut si este foarte usor de patat.

Gresia este usor de montat, usor de intretinut, nu neaparat foarte scumpa, iar versatilitatea de modele si culori o face potrivita pentru orice stil. Insa exista riscul sa crape si, mai ales in timpul iernii, ar putea sa dezechilibreze termic spatiul.

Piatra s-ar putea sa fie cea mai scumpa optiune si nu se potriveste chiar oricarui spatiu de lucru. In schimb, cele carora chiar daca li se potriveste au o eleganta si un suflu aparte. Insa montajul este dificil, intretinerea are si ea chichitele ei, poate fi o suprafata foarte alunecoasa atunci cand se uda si e predispusa inclusiv la ciobire. Dar la fel de adevarat este ca probabil este si cel mai durabil material pentru o pardoseala.

Asadar, ganditi-va bine la ceea ce se intampla in biroul dumneavoastra (specificul activitatii, spiritul companiei, intensitatea traficului etc.), cântăriți bine avantajele și dezavantajele fiecarei optiuni si alegeti ce vi se potriveste cel mai bine. Va reamintim cu aceasta ocazie ca putem oferi clientilor nostri, pe langa scaune de birou, birouri, separatoare etc., si solutii pentru mochete.

Articole similare