Poate ca prima asociere pe care o faceti cu mobilierul din plastic va fi cu celebrul scaun, alb sau verde, omniprezent in marile magazine si atat de raspandit peste tot. Nu ne-ar mira sa fie asa, insa trebuie sa stiti ca masele plastice se pot transforma si in altfel de piese, unele de-a dreptul uimitoare, suple, deosebite, chiar elegante. Plasticul nu ar trebui privit ca un simbol pentru ieftin si banal, caci s-a nascut din cercetare si progres tehnologic si se intruchipeaza adesea in design inovator.

E drept, sunt spatii pentru care nimic altceva in afara de lemn nu poate fi mai potrivit si credem cu tarie ca lemnul va avea intotdeauna farmecul sau aparte, dar la fel de puternica e si credinta noastra ca unele piese din mase plastice pot insufleti anumite locuri mai bine decat orice altceva. De exemplu, spatiile moderne care au nevoie de culori vii si, pe ici pe colo, de transparenta nu vor putea fi populate de mobilier din lemn masiv.

Apoi, masele plastice au imensul avantaj de a fi extrem de maleabile si practic pot fi modelate in orice forma. In schimb, lemnul are anumite limitari si chiar daca exista ambitiosi care se incapataneaza sa-l transforme in feluri care depasesc limitele obisnuite, efortul se va traduce, cu siguranta, in pret. Mobilierul din plastic se poate plia mai bine si pe forme neregulate, dar si pe bugete de orice fel.

Iar daca tot vorbim despre materia prima, este bine sa stiti ca ideea de plastic se refera la o categorie foarte larga de compusi, cu diferite formule si adaosuri, fiecare capabil sa genereze rezultate si efecte variate. In plus, o industrie intreaga lucreaza constant la progrese, ceea ce inseamna piese din ce in ce mai rezistente si versatile, iar asta fara sa punem la socoteala ca noile tehnologii de printare 3D vor revolutiona o multime de domenii. Dar daca e sa vorbim strict despre mobilier, credem ca plasticul a devenit deja de ceva timp cea mai buna alternativa pentru exterior, chiar daca si lemnul, tratat intr-un anume fel, poate fi o varianta, insa nu la fel de durabila sau usor de intretinut.

Oricum, sigur n-am putea spune ca preferam mobilierul din lemn sau din plastic. Ambele materiale se pot transforma in piese uimitoare si ambele au avantaje si limite, asa ca nu va ramane decat sa gasiti ceea ce se potriveste cel mai bine spatiului pe care aveti nevoie sa il mobilati. Si tocmai de aceea am avut grija sa includem in promotiile Chairry mobila din ambele categorii.

Articole similare