V-am mai scris candva despre cateva recorduri neobisnuite legate de mobilier, asa ca ne-am hotarat sa completam lista cu o cautare mai ampla. Asa am gasit informatii bizare, dar simpatice, si din alte domenii de interes pentru noi.

Incepem cu ceva lejer – cea mai mare piesa de mobilier gonflabila. Este vorba despre o canapea formata din patru parti, lunga de 20,5 m, lata de 8,10 m si inalta tot de 8,10 m (in total avand un volum de 801 metri cubi). Acest record a fost stabilit in Germania, pe 14 aprilie 2009, de catre Jacobs Krönung.

Cea mai mare tapiterie este lunga de 45,054 m si lata de 6,135 m (in total 276,41 metri patrati) si este expusa la T-longee Plaza din Beijing, intr-un hol inalt de cinci etaje. Masuratoarea s-a facut pe 9 iulie 2015, iar piesa face parte dintr-o serie de sase, toate la fel de mari si toate facute manual din matase.

In materie de imobiliare si arhitectura, deja nu ne mai mira ca Dubaiul este in centrul reusitelor absolute, pentru ca acolo se gasesc: cea mai inalta cladire din lume (Burj Khalifa – 828 m), cel mai inalt hotel din lume (JW Marriott Marquis – 355 m) si cea mai inalta cladire de locuinte din lume (Princess Tower – 101 etaje inalte de 413,4 m).

Si incheiem cu unul dintre cele mai ciudate recorduri pe care le-am intalnit pana acum – cel mai rapid birou. Nu, nu stim exact de ce s-a gandit cineva la asa ceva (Poate intarzia mereu la munca? Poate isi dorea un mediu de lucru dinamic? Poate a vrut sa-si faca munca de teren mai eficienta? Nu stim…), dar cert este ca britanicul Edd China a creat si a condus un birou cu mai bine de 140 km/h pe 9 noiembrie 2006, parcurgand Podul Westminster si mergand mai departe pana in centrul Londrei. Bine, am mintit, stim de ce a fost facut acest birou – in cinstea unui eveniment special dedicat Zilei Recordurilor Mondiale Guinness.

Da, traim intr-o lume teribil de interesanta 🙂

Articole similare