În ultimii ani atât în rândul companiilor, cât și al angajaților, s-a constatat un interes din ce în ce mai mare în solicitarea lucrului de la distanță, respectiv de acasă. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive (condiții climatice nefavorabile într-o anumită perioadă, timpul îndelungat petrecut înspre și dinspre locul de muncă, probleme de sănătate personală, optimizarea și reducerea costurilor, etc) și aduc beneficii ambelor părți implicate.

În momentul în care te hotărăști să lucrezi din intimitatea propriului cămin, fie că ești freelancer sau lucrezi într-o companie care încurajează munca la domiciliu, trebuie să îți creezi o zonă optimă, un spațiu cu caracteristicile specifice necesare, în care să poți lucra productiv și eficient.

Nu te poți așeza cu laptopul în brațe pe canapeaua din sufragerie și gata. Spațiul în care vei lucra o perioadă mai lungă de timp trebuie să fie confortabil, ușor de păstrat ordonat și să îți ofere tihna necesară pentru un nivel optim de concentrare și creativitate.

Recomandat pentru astfel de situații este mobilierul ergonomic, confortabil, eventual mobil sau pliabil în cazul în care ești nevoit ca la sfârșitul zilei să revii la funcționalitatea inițială a încăperii respective.

Astfel, pentru a avea acces la toate utilitățile, accesoriile și avantajele pe care ți le oferă în general biroul companiei, îți facem câteva recomandări pentru ca să poți lucra mai comod de acasă.

Ce poate fi mai confortabil și plăcut decât un scaun de birou complet ajustabil precum SO 239 sau SO 253? Aceste scaune operaționale au posbilități multiple de ajustare care te ajută să ai grijă de postură în timpul orelor de lucru la birou (reglarea înălțimii, reglarea greutății utilizatorului, reglarea spătarului în plan vertical și ajustarea unghiului de înclinare, glisarea șezutului față – spate, suport lombar ajustabil).

Și dacă adaugi și beneficiile aduse de un birou cu înălțimea reglabilă sau o masă de lucru pliabilă precum MO 011 sau MO 003, vei putea să fii mai mobil și să îți adaptezi oricând lucrul de la poziția șezând la lucrul din picioare. Iar atunci când ai terminat treaba vei putea plia și muta masa într-un colț pentru a elibera spațiul.

Dacă trebuie să vorbești la telefon sau participi la video-conferințe cu colegi, clienți sau furnizori, ai nevoie de un cadru izolat atât din punct de vedere vizual cât și acustic. Pentru asta poți sa iei in calcul panourile de partiție P 004 sau P 003.

Iar dacă ai de lucru cu documente, trebuie să te gândești și la organizarea și îndosarierea lor. Și dacă un roll-box nu pare a fi așa atractiv în propria ta casă, avem ca alternative console sau etajere precum D 006 sau D 007, care au un aspect plăcut și pot avea multiple funcționalități.

Acestea sunt doar câteva propuneri de amenajare a biroului tău de acasă. Avem însă o gamă largă de mobilier pentru birouri, din care te poți inspira pentru a-ți crea spațiul ideal de lucru, personalizat pe gusturile și nevoile proprii.

www.chairry.net

Articole similare